Επιτυχημένες εκλογές με SMS marketing

Table of Contents

Πώς οι υποψήφιοι των Εθνικών Εκλογών μπορούν να αξιοποιήσουν το SMS για αποτελεσματικότερη και αμεσότερη επικοινωνία με τους ψηφοφόρους τους; Ποια λάθη γίνονται συνήθως στη χρήση των γραπτών μηνυμάτων και πώς μπορούν να αποτραπούν; Γνωρίζετε ότι η πλατφόρμα της SMSAPI αξιοποιείται ήδη και στη χώρα μας για δημοφιλείς προεκλογικές εκστρατείες;

Αν οι Αυτοδιοικητικές & οι Ευρωεκλογές ήταν η “πρόβα τζενεράλε”, τότε σίγουρα οι Εθνικές Εκλογές είναι η “μητέρα των μαχών” για όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους με βασικό τους μέλημα να ξεχωρίσουν πραγματικά μέσα από ένα πολύβουο πλήθος διαφημίσεων και να αναδείξουν τόσο τη φωνή τους όσο και το πρόγραμμά τους.

Πώς όμως το πετυχαίνει κάποιος αυτό;  Όσο πιο απλά γίνεται. Με ένα SMS.

Σε κάποιους μπορεί να ακούγεται λίγο “παλιομοδίτικο” αλλά μην ξεγελιέστε, πρόκειται για την επιτομή της απλότητας της αποτελεσματικής προεκλογικής επικοινωνίας. Όπως θα έλεγε κάποιος, “η πιο απλή λύση συνήθως είναι και η πιο σωστή”.

Βλέπετε, ότι παρά την αλματώδη αύξηση της διαδικτυακής επικοινωνίας, τα SMS παραμένουν ο ευκολότερος, ταχύτερος και πιο άμεσος τρόπος επαφής με το ευρύ κοινό. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι παραδίδονται σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο, ακόμη και παλαιότερης τεχνολογίας δίχως συνδεσιμότητα στο internet, σε αντίθεση με τα emails, τα μηνύματα μέσω υπηρεσιών messaging και τα social media.

SMS: Ιδανικά για άμεση ενημέρωση και συνθήματα

Σύμφωνα με τους ειδήμονες της πολιτικής επικοινωνίας, τα SMS είναι το ιδανικό μέσο για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του υποψηφίου, αλλά και το καταλληλότερο προκειμένου να ενημερώνονται οι ψηφοφόροι σχετικά με:

  • την ανακοίνωση μιας υποψηφιότητας
  • τα βασικά σημεία μιας πολιτικής καμπάνιας
  • τις εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ομιλίες κ.ά.
  • άλλες χρήσιμες πληροφορίες μέσω links που επεκτείνουν την περιορισμένη έκταση του SMS

Με αυτό τον τρόπο, ο ψηφοφόρος έρχεται πιο κοντά με τον υποψήφιο και είναι πιθανότερο να λάβει μέρος σε ομιλίες και εκδηλώσεις, αλλά και να τον επιλέξει κατά την εκλογική διαδικασία. Τα μηνύματα πρέπει να είναι περιεκτικά, διατυπωμένα με σαφήνεια και απλή γλώσσα. Η αποστολή ενός SMS λίγες ώρες ή ημέρες πριν την προσέλευση στις κάλπες, θεωρείται μία από τις πλέον αποτελεσματικές τακτικές υπενθύμισης που παρακινεί σε δράση.

Η πλατφόρμα της SMSAPI φιλοξενεί επιτυχημένες πολιτικές καμπάνιες

Η εύχρηστη πλατφόρμα της SMSAPI φιλοξενεί ήδη καμπάνιες υποψηφίων για τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές. Θέλοντας να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για την αξιοπιστία και λειτουργικότητα της πλατφόρμας ζητήσαμε την γνώμη του digital agency webwe που συνεργάζεται με την SMSAPI  και υλοποιεί προεκλογικές καμπάνιες υποψηφίων.

Όπως δήλωσαν οι κ. κ. Μποκολίνης & Παπαμούστος,  «Η συνεργασία μας με την SMSAPI είναι άψογη, καθώς πληροί δύο πολύ βασικά κριτήρια: την αξιοπιστία και τη συνέπεια λόγων-έργων. Ενδεικτική είναι η ευχρηστία της πλατφόρμας, σε συνδυασμό με την άψογη λειτουργία της, που μας επιτρέπουν την παράδοση των sms τη στιγμή που χρειάζεται. Η εύκολη εισαγωγή επαφών, η ταχύτατη ομαδοποίησή τους και η δυνατότητα ακριβούς προγραμματισμού του χρόνου αποστολής μας επιτρέπει να μεταδίδουμε εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα τα μηνύματα των υποψηφίων προς τους πολίτες».

Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι

Όπως και όλες οι μορφές σύγχρονης επικοινωνίας, τα SMS απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Η αποστολή πολυάριθμων και «φλύαρων» μηνυμάτων ενδέχεται να έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα. Οι ειδικοί συστήνουν να μην αποστέλλονται μηνύματα που δεν προσφέρουν χρήσιμη πληροφορία στον παραλήπτη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί ο υποψήφιος ως «αδιάφορος» ή ακόμα και «ενοχλητικός».

Αναποτελεσματική θεωρείται εξάλλου η προσπάθεια ορισμένων υποψηφίων να μεταδώσουν πολλαπλά μηνύματα μέσω του ίδιου SMS. Όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, η αποστολή του εκάστοτε μηνύματος θα πρέπει να έχει σαφή επικοινωνιακό στόχο, ο οποίος πρέπει να είναι άμεσα «ορατός» από την πρώτη ανάγνωση. Σε κάθε περίπτωση, το βασικότερο λάθος είναι να στείλετε μηνύματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ανεπιθύμητα.

Δοκιμάστε ΔΩΡΕΑΝ την πλατφόρμα και δημιουργήστε μία επιτυχημένη επικοινωνιακά προεκλογική εκστρατεία που θα βασίζεται στην απλότητα και την αμεσότητα.