SMSAPI Auto awa Marketing SMS

Table of Contents

Έξι μήνες, 6 μηνύματα – αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να παρουσιάσει κανείς μια επιτυχημένη επικοινωνία μέσω SMS. Για παράδειγμα έχουμε την εταιρεία υπηρεσιών σοφέρ – AUTO AWA.

Το μυστικό τους είναι μια καλά επιμελημένη βάση δεδομένων και μια καλή αίσθηση των αναγκών των πελατών.

Ρίχνοντας  μια ματιά στο client profiling της εταιρείας AUTO AWA θα παρατηρήσει κανείς ότι πολλοί από τους πελάτες της εταιρείας τη χρησιμοποιούν συχνά (returning customers & loyalty) και έχουν ιδιαίτερα θετική άποψη για την εταιρεία καθώς η εταιρεία τους παρέχει μία ολοκληρωμένη κάλυψη αναγκών αλλά ταυτόχρονα το experience που τους παρέχει είναι τέτοιο που οι πελάτες θέλουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες όχι μόνο για το επίπεδό τους αλλά και για το γεγονός ότι αισθάνονται άνετα με αυτές (client engagement).

Από την άλλη, το smartphone είναι το πρώτο σημείο επαφής καθώς η διαχείριση όλων των διαδρομών γίνεται μέσω αυτού. Ως εκ τούτου, η μεγάλη βάση δεδομένων της εταιρείας είναι υψηλής ποιότητας. Συνεπώς τα παραπάνω συνηγορούν σε μια ιδανική αφετηρία για την επικοινωνία μέσω SMS.

Ας δούμε όμως αναλυτικά 6 ενέργειες SMS που είχαν καταλυτικά αποτελέσματα για την AUTO AWA.

1. Επιλογή κατάλληλου χρόνου για την εκστρατεία με SMS

Το πρώτο μήνυμα που έστειλε η AUTO AWA περιείχε ευχές για τα Χριστούγεννα. Το SMS έφτασε σε 983 παραλήπτες. Η εταιρεία έχει συμπεριλάβει έναν αριθμό τηλεφώνου τον οποίο μπορούσαν να καλέσουν οι πελάτες για μεταφορά και να έχουν περισσότερες πληροφορίες.

Η εκστρατεία SMS έφερε αύξηση 50% του αριθμού των διαδρομών κατά την περίοδο των εορτών του 2017 (παραμονή των Χριστουγέννων, Χριστούγεννα και οι αμέσως επόμενες ημέρες) σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Πάνω από 80% των πελατών έκαναν κράτηση για την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Ένα και μόνο SMS που εστάλη σε ένα συγκεκριμένο κοινό (audience segment) απέφερε 42% αύξηση των εσόδων (σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους).

2. Γνωρίστε τις προτιμήσεις των πελατών σας

Η AUTO AWA εστιάζει κατά βάση τις ενέργειες marketing σε μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα, αυτή των ευκατάστατων ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2018, η εταιρεία σε συνεργασία με ένα από τα πιο σημαντικά club της πόλης έκανε μια εκστρατεία απευθυνόμενη σε δυνητικούς πελάτες που αναζητούν πολυτελή μέρη για να χαλαρώσουν.

Οι πληροφορίες για το πώς να κλείσει κανείς ένα VIP δωμάτιο σε συνδυασμό με τη μεταφορά στο σπίτι εστάλη σε 1062 παραλήπτες. Μεταξύ αυτών, 120 πελάτες έκαναν κλικ στον περιλαμβανόμενο σύντομο σύνδεσμο και 20 επικοινώνησαν για να κανονίσουμε μια μεταφορά. Ως αποτέλεσμα, κλείστηκαν 8 δωμάτια VIP και έτσι οι πωλήσεις της AUTO AWA αυξήθηκαν κατά 38% (σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα την προηγούμενη χρονιά).

3. Προβλέψτε τις ανάγκες

Οι υπηρεσίες σοφέρ είναι μόνο ένα μέρος των παροχών της AUTO AWA. Για να προωθήσει τις άλλες υπηρεσίες στηρίχθηκε στην επικοινωνία μέσω SMS. Τον Φεβρουάριο του 2018, 1080 πελάτες, οι οποίοι εκείνη την εποχή είχαν κλείσει μια διαδρομή επιστροφής στο σπίτι τους από 6 μ.μ. έως 6 π.μ. έλαβαν ένα SMS με σύντομο σύνδεσμο για την πλήρη προσφορά.

Τα μηνύματα κειμένου περιλάμβαναν πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία μεταφοράς, το πλύσιμο αυτοκινήτων και την αντικατάσταση των ελαστικών. Το αποτέλεσμα – επιπλέον 700 ευρώ σε έσοδα (cross-selling during service).

4. Ενισχύστε τις πωλήσεις σας με ένα SMS

Η AUTO AWA, έχοντας κατά νου τα ενδιαφέροντα (interest related) της κύριας ομάδας-στόχου (target audience) αποφάσισε να κάνει μια εκστρατεία με μια τοπική κάβα πολυτελείας. Ο συντομευμένος σύνδεσμος (short url) που συνόδευε την εκστρατεία οδηγούσε σε ένα βίντεο κλιπ το οποίο εξηγούσε με διασκεδαστικό τρόπο τους κανόνες της ειδικής προσφοράς.

Από τους 1103 παραλήπτες, 17 επέστρεψαν σπίτι τους με την AUTO AWA. Ένα και μόνο SMS είχε ως αποτέλεσμα αύξηση των εσόδων κατά 60% τον Μάρτιο του 2018 (σε σχέση με το αποτέλεσμα του Μαρτίου 2017).

5. Σεβασμός της ιδιωτικότητας

Λιτές πασχαλινές ευχές που εστάλησαν σε 1166 πελάτες είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρεία να αυξήσει τον αριθμό των παραγγελιών κατά 40% που είχε ως αποτέλεσμα αύξηση των εσόδων κατά 51% τον Απρίλιο του 2018.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ευχές είχαν σταλεί χωρίς μηνύματα marketing. Τα λιτά, φιλικά SMS αποδείχθηκε ότι λειτουργούσαν καλύτερα από ένα εκείνα με στόχο την πώληση.

6. Βασιστείτε στις καλές γνώμες

Το SMS marketing λειτουργεί πολύ καλά συνδυαστικά με το mouth-to-mouth marketing. Η AUTO AWA έχει παρουσιάσει στους πελάτες της μια επιλογή να μοιραστούν το κόστος των διπλών διαδρομών.

1202 πελάτες έλαβαν ένα SMS με πληροφορίες σχετικά με την ειδική προσφορά. Η AUTO AWA ανέφερε ότι ο αριθμός των διπλών διαδρομών αυξήθηκε κατά 400%. Κατά συνέπεια, τα έσοδά τους αυξήθηκαν κατά 53% τον μήνα.

Επομένως, αποδεικνύεται ότι το SMS είναι ένας φυσικός δίαυλος επικοινωνίας.

Από τη στιγμή που ληφθούν, τα μηνύματα αποθηκεύονται στο αρχείο ενός κινητού. Το εξατομικευμένο αναγνωριστικό αποστολέα αποκλείει τα λάθη. Οπότε με ένα SMS, ανά πάσα στιγμή μπορεί κανείς να προγραμματίσει συναντήσεις χωρίς να ανησυχεί για την ασφαλή επιστροφή του στο σπίτι.

Η AUTO AWA εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το θετικό κλίμα που εισπράττει από τους πελάτες της. Σε τελική ανάλυση, η AUTO AWA επιλύει προβλήματα και φροντίζει για την ασφάλεια των πελατών της. Το SMS είναι μια βολική υπενθύμιση ότι το να έχει κανείς μαζί του αυτοκίνητο δεν είναι ποτέ ένα ζήτημα.

Συμπεράσματα

Σχεδόν όλο το feedback μας προέρχεται από συστάσεις και προτάσεις των πελατών μας. Χάρη στη συνεργασία με την SMSAPI, μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το κοινό μας, άμεσα και γρήγορα. Δεν προσπαθούμε να πουλήσουμε τις υπηρεσίες μας. Οι εκπτώσεις είναι σπάνιες, καθώς τείνουμε να «κυνηγάμε» τις ευκαιρίες και να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω.

Είναι σημαντικά φθηνότερο να φροντίζει κανείς τους πελάτες του από το να ψάχνει για καινούργιους. Είναι πραγματικά απλό –άπαξ και κερδίστε την εμπιστοσύνη του πελάτη, κάντε τα πάντα για να τη διατηρήσετε– θα κερδίσετε περισσότερα.

Η συνεχώς αυξανόμενη βάση του κοινού μας και η αύξηση των μηνιαίων εσόδων (σε σύγκριση με μήνες χωρίς την αποστολή SMS) είναι δύο στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν. Η χαμηλή συχνότητα (ένα SMS ανά μήνα) καθιστά την επικοινωνία ενδιαφέρουσα.

Στην AUTO AWA, τα μηνύματα SMS είναι υπενθυμίσεις και μια βολική μέθοδος αποστολής μιας προσφοράς. Οι περιοδικές υπενθυμίσεις βοηθούν να διατηρηθεί η επαφή και να χτιστεί μια θετική εικόνα για την εταιρεία.

Διατηρήστε τους πελάτες σας, κρατήστε τους ευχαριστημένους, δημιουργήστε μοναδικές και προσωποποιημένες προσφορές για αυτούς, αυξήστε την αλληλεπίδρασή σας μαζί τους και όλα με αυτά με ένα απλό SMS. Με την SMSAPI.