Enterprise SMS gateway

Table of Contents

Η πληρωμένη πύλη SMS αποτελεί μια λύση για τις εταιρείες που επιθυμούν να διεξάγουν επαγγελματική επικοινωνία μέσω SMS. Το σύστημα επιτρέπει τη μαζική αποστολή SMS σε όλα τα δίκτυα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο.

Εργαλεία μάρκετινγκ SMS: η ονομασία αντί για έναν αριθμό, το ανοικτό API SMS και ένας συντομευτής συνδέσμων είναι ένας τρόπος για να ειδοποιήσετε, να εξουσιοδοτήσετε και να δεσμεύσετε αποτελεσματικά τους παραλήπτες, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Γνωρίστε το SMSAPI – μια επαγγελματική πύλη SMS για όλα τα δίκτυα. 

Υπάρχει χρέωση για την πύλη SMS; 

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ήταν εύκολο να βρείτε στο διαδίκτυο υπηρεσίες που προσέφεραν δωρεάν SMS προς όλα τα δίκτυα. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, οι φορείς εκμετάλλευσης αποφάσισαν να αποκλείσουν την ανεξέλεγκτη πρόσβαση στην αποστολή SMS από το Διαδίκτυο. 

Τώρα, για να στείλετε SMS online, πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις υπηρεσίες πληρωμένης πύλης SMS για όλα τα δίκτυα. Το SMSAPI είναι ακριβώς μια τέτοια λύση. Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε εταιρείες, δημόσιες υπηρεσίες και ιδρύματα. Ο περιορισμός στις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς υπαγορεύεται από τη μέριμνα για την ασφάλεια, την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. 

Εμπορική πύλη SMS – τιμοκατάλογος 

Το SMSAPI είναι μια επαγγελματική πύλη SMS. Η πληρωμένη αποστολή μηνυμάτων απαιτεί μόνο την εγγραφή ενός δωρεάν λογαριασμού. Δείτε τον τρέχοντα τιμοκατάλογο για μαζική αποστολή SMS

Ρύθμιση πύλης SMS – οδηγίες βίντεο 

Πληρωμένη πύλη SMS – βασικές πληροφορίες 

Μια πληρωμένη πύλη SMS είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο με το οποίο μια εταιρεία μπορεί να πραγματοποιήσει μαζική αποστολή SMS σε πελάτες. Η εμπορική πύλη χρησιμοποιείται επίσης για τη διαχείριση καμπανιών SMS, αμφίδρομης επικοινωνίας SMS και για τον έλεγχο των ενοποιήσεων που είναι υπεύθυνες, για παράδειγμα, για ειδοποιήσεις SMS σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή υπηρεσίες. Επιπλέον, το σύστημα αποστολής μηνυμάτων παρέχει εργαλεία για τη συλλογή επαφών σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ. 

Οι υπηρεσίες επικοινωνίας και μάρκετινγκ SMS χρησιμοποιούνται τόσο από δημόσιες αρχές όσο και από εταιρείες κάθε κλάδου. Αυτό οφείλεται στο πολύ υψηλό ποσοστό ανοίγματος των γραπτών μηνυμάτων, στο σύντομο χρόνο ανάγνωσης και στο ασύγκριτα υψηλότερο CTR (click-through-rate). Η επικοινωνία μέσω SMS έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο, είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε συσκευή με κάρτα SIM, έχει δηλαδή χαμηλό τεχνολογικό κατώφλι εισόδου και είναι προσιτή για τις μεγαλύτερες σε ηλικία γενιές. 

Η πρόσβαση στο API, δηλαδή σε μια διεπαφή προγραμματισμού, επιτρέπει τη σύνδεση της πύλης SMS με άλλα συστήματα, π.χ. e-commerce, marketing automation ή CRM, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τον κατάλογο των εφαρμογών για την επιχειρηματική επικοινωνία μέσω SMS. Τέτοιες συνδέσεις αποτελούν ενσωματώσεις, δηλαδή έτοιμοι προς χρήση κανόνες που απαιτούν μόνο εγκατάσταση και διαμόρφωση ώστε να λειτουργήσουν. 

Πληρωμένη πύλη SMS – πλεονεκτήματα και δημοφιλέστερα εργαλεία 

Τα μηνύματα κειμένου είναι παρόντα σε κάθε στάδιο της πορείας του πελάτη: στην απόκτηση, τις πωλήσεις, την εξυπηρέτηση και την εξουσιοδότηση. Ανακαλύψτε τα επαγγελματικά εργαλεία μάρκετινγκ SMS που διευκολύνουν τη απρόσκοπτη επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου. Επιπλέον, ο κατάλογος των λύσεων που προσφέρει το SMSAPI μπορεί να επεκταθεί ελεύθερα με τη χρήση ανοικτών API και βιβλιοθηκών προγραμματισμού. 

Μαζική αποστολή SMS 

Η μαζική αποστολή SMS είναι μια αποδεδειγμένη μέθοδος για αποτελεσματικό και αποδοτικό κινητό μάρκετινγκ, επικοινωνία πωλήσεων, εξουσιοδότηση δεδομένων και άλλες διαδικασίες εξυπηρέτησης πελατών. Η εμπορική πύλη SMS επιτρέπει αποστολές (μεμονωμένες και μαζικές) προς όλα τα δίκτυα, τόσο εγχώρια όσο και διεθνή. Ένας μόνο λογαριασμός SMSAPI αρκεί για την αποστολή SMS στην ΕΕ ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου. 

Η αποστολή SMS μπορεί να παραγγελθεί είτε από το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης, είτε από την εφαρμογή SMS για κινητά είτε από το συνδεδεμένο σύστημα (μέσω API). Μια καμπάνια SMS μπορεί να αποσταλεί άμεσα ή να ρυθμιστεί εκ των προτέρων. Ενώ χάρη στην πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων, το περιεχόμενο του μηνύματος μπορεί να εξατομικευτεί, δηλαδή να συμπληρωθεί με δεδομένα που αντιστοιχούν στον αριθμό, π.χ. όνομα, πόλη ή ονομασία προϊόντος. Οι πληροφορίες αυτές βοηθούν επίσης στη δημιουργία καλύτερα προσαρμοσμένων μηνυμάτων που αποστέλλονται σε σαφώς καθορισμένες ομάδες παραληπτών. 

Δημιουργία βάσης αποδεκτών SMS 

Ένα βασικό στοιχείο οποιασδήποτε εκστρατείας μαζικών SMS είναι επομένως η βάση των παραληπτών. Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΓΚΠΔ, η συλλογή πρέπει να γίνεται με σεβασμό της ιδιωτικής ζωής. Αυτό σημαίνει ότι πριν από την αποστολή μηνυμάτων πωλήσεων, μια εταιρεία πρέπει να λάβει σαφώς καθορισμένη, εθελοντική συγκατάθεση από κάθε παραλήπτη. Η πύλη SMS μας παρέχει μια σειρά λύσεων που διευκολύνουν τη συλλογή και τη διαχείριση των επαφών με τους πελάτες. 

Το κύριο εργαλείο για τη συλλογή συναινέσεων μάρκετινγκ για επικοινωνίες SMS είναι το Newsletter SMS. Αυτή η ιδιόκτητη λύση λειτουργεί ως μια φόρμα που γίνεται όχι μόνο να προσαρμοστεί ελεύθερα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των προσπαθειών μάρκετινγκ μιας εταιρείας, αλλά μπορεί επίσης να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει με το σχεδιασμό ενός ιστότοπου ή με το χρωματικό σχήμα του εμπορικού σήματος. Αυτό σημαίνει ότι κάθε στοιχείο του widget είναι επεξεργάσιμο. Η εγκατάστασή του συνίσταται στην αντιγραφή και επικόλληση του κώδικα στο επιθυμητό σημείο του ιστότοπου ή στην ενεργοποίησή του σε κάποιο tablet που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ταμείο. 

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για τη λήψη συγκαταθέσεων επικοινωνίας και μάρκετινγκ: πχ. το παραδοσιακό έντυπο ερωτηματολόγιο ή οι λύσεις που προσφέρονται από συστήματα CRM, μάρκετινγκ και e-commerce. 

Branding SMS – η ονομασία του αποστολέα 

Μια από τις βασικές δυνατότητες που προσφέρει η πληρωμένη πύλη SMS είναι η δυνατότητα αντικατάστασης του αριθμού με το όνομα του αποστολέα. Το SMS branding, όπως μερικές φορές αποκαλείται το μασκάρεμα του αριθμού, συνίσταται στην αντικατάσταση του αριθμού από τον οποίο στάλθηκε το μήνυμα με την ονομασία της οντότητας-αποστολέα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατή η αποστολή μηνυμάτων SMS με την ονομασία της εταιρείας. 

Ονομασία αντί για αριθμός SMS 

Το πεδίο αποστολέα έχει συγκεκριμένη μορφή. Ο περιορισμός του αριθμού και του συνόλου των διαθέσιμων χαρακτήρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο αποστολέα SMS οφείλεται στο πρότυπο GSM. Εκείνο αποκλείει τη χρήση ονομάτων με μήκος μεγαλύτερο από 11 αλφαριθμητικούς χαρακτήρες. Ετούτο σημαίνει ότι όλοι οι διακριτικοί χαρακτήρες, οι ειδικοί χαρακτήρες και τα emoji θα απορρίπτονται. Ωστόσο, επιτρέπονται όλα τα βασικά γράμματα, οι αριθμοί και τα σημεία στίξης. 

Η διαθεσιμότητα ενός συγκεκριμένου πεδίου αποστολέα SMS καθορίζεται κατά κύριο λόγο από τον φορέα εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας της εκάστοτε χώρας καθώς και τον πάροχο μαζικής αποστολής SMS. Κάθε νέα ονομασία υποβάλλεται σε επαλήθευση. Στην περίπτωση του SMSAPI, υπεύθυνο για τη διαδικασία έγκρισης είναι το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, το οποίο ελέγχει τη νομιμότητα της χρήσης της επωνυμίας, των συσχετίσεων με γνωστά εμπορικά σήματα, δημόσιους φορείς, γραφεία ή γενικούς όρους, π.χ. παράδοση, πληροφορίες. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία έγκρισης πεδίου, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα όνομα παρόμοιο με το όνομα της εταιρείας που έχει καθοριστεί στο Πάνελ Πελατών. 

Δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό 

Δημιουργήστε εταιρικό δοκιμαστικό λογαριασμό και αποκτήστε:

  • Δωρεάν μηνύματα SMS για να ξεκινήσετε
  • Διεθνείς αποστολές
  • Προσωπική υποστήριξη συμβούλου πελατών
  • Συμμετοχή σε webinar εισαγωγής και σε εκπαιδευτικά υλικά
  • Παρακολούθηση υπηρεσιών 24/7
  • Ασφαλή πλατφόρμα με πιστοποίηση ISO 27001
  • Δωρεάν εφαρμογή για κινητά και πρόσβαση στην ενοποίηση

Ανάλυση της αποτελεσματικότητας της καμπάνιας SMS 

Με το θέμα της συντόμευσης των συνδέσμων συνδέεται άμεσα και το θέμα της εξέτασης της αποτελεσματικότητας των αποστολών SMS. Καθώς δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί συστηματικά το ποσοστό ανάγνωσης ενός μηνύματος, η αποτελεσματικότητα μιας πύλης SMS μπορεί να μετρηθεί μέσω των συνδέσμων στο περιεχόμενο του SMS. Τα δημοσίως διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από έρευνες που διεξάγονται από φορείς εκμετάλλευσης και παρόχους επικοινωνιών SMS. 

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο μέθοδοι για τον προσδιορισμό της αποτελεσματικότητας μιας αποστολής. Πρώτον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο μετρητή κλικαρισμάτων στον συντομευτή συνδέσμων. Πρόκειται για μια λιγότερο ακριβή μέθοδο, αν και παρέχει βασικές γνώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα: αριθμός εισόδων, ημερομηνία και ώρα, συσκευή και λειτουργικό σύστημα της συσκευής. Δεύτερον, η αποτελεσματικότητα μιας πύλης SMS επί πληρωμή ελέγχεται με τη χρήση διαδικτυακών αναλύσεων. 

Αναφορές και ιστορικό αποστολής 

Κάθε επαγγελματική πύλη SMS παρέχει στους χρήστες της ένα σύστημα αναφοράς για την παρακολούθηση των αποστολών (τόσο των μαζικών όσο και των μεμονωμένων). Στο Πάνελ Πελατών SMSAPI, η δημιουργία αναφορών είναι απλή. Απλά επιλέξτε ένα συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών και τον τύπο της καμπάνιας. Μετά από λίγα λεπτά, το σύστημα θα δημιουργήσει ένα αρχείο PDF με όλα τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα κατά την καθορισμένη περίοδο. 

Ανοιχτό API και ενσωμάτωση με τα συστήματα 

Η τελευταία και σημαντικότερη δυνατότητα που προσφέρουν οι περισσότερες εμπορικές πύλες SMS είναι η πρόσβαση στο API. Τα SMS μπορούν να σταλούν είτε από ένα πρόγραμμα περιήγησης, είτε μέσω του πίνακα πελατών, είτε μέσω ενός συνδεδεμένου συστήματος. Σε αυτό το σημείο χρησιμοποιείται το API, ή αλλιώς Application Programming Interface. Πρόκειται για ένα σύνολο εντολών που επιτρέπουν σε μη συνδεδεμένα συστήματα και εφαρμογές να επικοινωνούν και να διαβιβάζουν δεδομένα και ερωτήματα. 

Η χρήση ενός API μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, αλλά σε βασικό επίπεδο απαιτεί μόνο μερικές πληροφορίες. Φυσικά, οι πιο σύνθετες λύσεις απαιτούν πιο προηγμένες γνώσεις προγραμματισμού. Για αρχή, σας προτείνω τον οδηγό του προγραμματιστή, όπου μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το API και τις εφαρμογές του στο πλαίσιο της αποστολής SMS από μια πύλη.